فهرست مطالب
Journal of Medicinal Plants
Volume:12 Issue: 48, 2013
- تاریخ انتشار: 1392/08/15
- تعداد عناوین: 17
-
-
صفحات 1-12خشخاش ایرانی، کبیر یا طناز با نام علمی. Papaver bracteatum Lindl به عنوان منبع جدید مواد خام جهت تولید کدیین و داروهای ترک اعتیاد مطرح است. این گیاه بومی ایران بوده و در شمال و غرب ایران رویش دارد. با توجه به امکان کشت غیرقانونی گونه Papaver somniferum، کشت خشخاش ایرانی در کشور با محدودیت همراه بوده است و علی رغم تنوع فراوان این گونه در ایران، تاکنون مورد توجه قرار نگرفته است. خشخاش ایرانی فاقد مورفین و سرشار از ماده تبایین است و پتانسیل خوبی را برای اهلی کردن و تولید انبوه و همچنین فرآوری صنعتی به عنوان یک گیاه دارویی ارزشمند را دارد. بنابراین در این مطالعه، ویژگی های مختلف این گیاه مورد بررسی قرار گرفته است.
کلیدواژگان: خشخاش ایرانی، آلکالویید، تبایین -
صفحات 13-24استفاده از گیاهان دارویی برای درمان آکنه و سایر بیماری های عفونی پوست بسیار متداول است. در اینجا، مطالعات فارماکولوژیک درباره گیاهان دارویی که ممکن است در درمان آکنه و بیماری های عفونی پوست موثر باشند و از ابتدای سال 1980 تا پایان آوریل سال 2013 در پایگاه های اطلاعاتی PubMed و Scopus منتشر شده اند جستجو و مورد بحث قرار گرفته اند. کلمات کلیدی شامل medicinal plants، herbs، botanicals، phytomedicine، phytotherapy،herbal therapy و herbal medicine همراه با dermatology، skin، acne vulgaris، antibacterial، antiviral، antifungal و antimicrobial در پایگاه های مذکور وارد شدند. کلا 56 مقاله شامل مطالعات بالینی و غیربالینی به دست آمد. سپس، کیفیت هر مطالعه تعیین شد. نمونه هایی از گیاهان مذکور شامل پنج انگشت (Vitex agnus-castus)، ریحان (Ocimum gratissimum)، صبرزرد (Aloe vera)، تاجریزی (Solanum dulcamara)، مقل(Commiphora mukul)، انگور کوهی (Mahonia aquifolium) درخت چای (Melaleuca alternifolia)، گونه های جنس Eucalyptus، چای سبز (Camellia sinensis) و سیر (Allium sativum) هستند. گیاهان دارویی می توانند نقش مهمی در درمان آکنه و سایر بیماری های عفونی پوست داشته باشند. ولیکن، پژوهش های کمی تاکنون در این حوزه انجام شده و مطالعات بیشتری بخصوص درباره اثربخشی و ایمنی استفاده بالینی از این گیاهان در انسان مورد نیاز است.
کلیدواژگان: آکنه، بیماری های عفونی، پوست، گیاهان دارویی -
صفحات 25-39مقدمهسیلی مارین، استخراج شده از دانه های گیاه خارمریم اغلب در درمان بیماری های کبدی مورد استفاده قرار می گیرد. ریشه های مویین حاصل ازگیاه خارمریم قادر به تولید سیلی مارین هستند.هدفاستفاده از عوامل محرک، راه مناسبی جهت افزایش تولید متابولیت ها در شرایط درون شیشه می باشد. محرک ها موجب تغییر در مسیر بیوسنتز متابولیت ها شده و بدین سبب در شناخت بهتر، از مسیر سیگنالینگ سلولی موثر می باشند.
روش بررسیدر این پژوهش پس از کشت ریشه های مویین گیاه خارمریم، تاثیر غلظت های مختلف عصاره قارچ های Fusarium oxysprum و Phytophtora meloni (0، 10 و 20 میلی گرم بر 50 میلی لیتر محیط کشت) بر میزان تولید فلاونولیگنان ها با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا مورد بررسی قرار گرفت. نمونه برداری در 4 زمان مختلف (0، 24، 48 و 72 ساعت) انجام شد.
نتایجنتایج نشان دادند که کشت ریشه های مویین گیاه خارمریم حاوی مقادیر بالایی از فلاونولیگنان ها شامل سیلی کریستین، سیلی دیانین، سیلی بین، ایزوسیلیبین و تاکسی فولین می باشند. در محیط های تیمار شده با عصاره F. oxysprum (10 میلی گرم بر 50 میلی لیتر محیط کشت) حداکثر میزان تولید سیلی مارین (mg g-1 DW 32/0) در پایان 72 ساعت مشاهده شد (28/2 برابر شاهد). در محیط های تیمار شده با Ph. meloni (20 میلی گرم بر 50 میلی لیتر محیط کشت)، حداکثر میزان تولید سیلی مارین (mg g-1 DW 13/0) در پایان 72 ساعت مشاهده شد (9/1 برابر شاهد).نتیجه گیریکشت ریشه های مویین گیاه خارمریم بسیار مستعد تحریک با محرک های قارچی می باشند که برای افزایش قابلیت تولید سیلی مارین از طریق کشت ریشه های مویین گیاه خارمریم در مقادیر بالا مفید می باشد.
کلیدواژگان: خارمریم، تحریک، ریشه های مویین، سیلی مارین، عصاره قارچی -
صفحات 40-53مقدمهگیاه دارویی رازیانه (Foeniculum vulgar) متعلق به خانواده چتریان است که دارای کاربردهای فراوانی در صنایع دارویی و غذایی می باشد.هدفدر این مطالعه، تاثیر هضم آنزیمی محصول RAPD - PCR به منظور افزایش کارایی نشانگر RAPD در ارزیابی تنوعات ژنومی مورد بررسی قرار گرفت.روش بررسیپس از تکثیر DNA ژنومی 15 جمعیت رازیانه با استفاده از 9 آغازگر RAPD، بخشی از محصول PCR توسط دو آنزیم برشی MseI و EcoRI مورد هضم قرار گرفت. سپس محصول PCR هضم شده و بدون هضم، با استفاده از الکتروفورز ژل آگارز تفکیک شد. برای تعیین کارآیی نشانگرها در تفکیک ژنوتیپ های مورد مطالعه، از معیار میزان اطلاعات چند شکلی (PIC) و برای گروه بندی نمونه ها از تجزیه خوشه ایاستفاده شد. همچنین درصد اسانس و اجزای تشکیل دهنده آن در جمعیت های فوق با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی تعیین شد.نتایجمقایسه الگوی باندی محصول PCR هضم شده و هضم نشده نشان داد که استفاده از یک آنزیم چهاربازبر مانند MseI برای هضم قطعات حاصل از تکثیر RAPD-PCR می تواند تا حد قابل توجهی میزان چندشکلی را نسبت به روش RAPD استاندارد افزایش دهد. همچنین تجزیه کلاستر بر اساس داده های حاصل از روش RAPD تغییریافته، جمعیت ها را به صورت مناسب تری گروه بندی نمود.نتیجه گیریبه عنوان یک نتیجه کلی، هضم آنزیمی مناسب محصول PCR می تواند کارایی نشانگر مولکولی RAPD را تا حد قابل توجهی در بررسی تنوعات در سطح ژنوم بهبود بخشد. از سوی دیگر نتایج نشان داد که میان عملکرد اسانس و تنوع ژنتیکی موجود همبستگی وجود ندارد.
کلیدواژگان: Foeniculum vulgar، اسانس، تنوع ژنتیکی، هضم آنزیمی، RAPD -
صفحات 54-61مقدمهگیاه ختمی (Alcea sulphurea)از جمله گیاهانی است که با اثرات دارویی متنوع به ویژه اثر بر سیستم موکوسیلیاری از دیرباز به عنوان داروی رقیقکننده و خلطآور شناخته شده است.هدفمطالعه حاضر به بررسی مقایسه اثرات موکولیتیک گیاه ختمی با داروی رایج برم هگزین، با توجه به تغییرات استریولوژیک سیستم موکوسیلیاری نای مرغ می پردازد.
روش بررسی30 مرغ نژاد لگهورن (Leghorn) به طور تصادفی در پنج گروه شش تایی تقسیم شدند. گروه اول شاهد و گروه های دیگر به مدت 12 روز به ترتیب برم هگزین خوراکی، سرم نمکی نبولایز، ختمی خوراکی و ختمی نبولایز (به صورت بخور از طریق ماسک) دریافت کردند. در روز 12 مرغها کشته و نای آنها جدا شد و پس از تهیه نمونه بافتی و رنگ آمیزی به روش رنگآمیزی اختصاصی (PAS)، تعداد و اندازه غدد موکوسی و مژک ها با استفاده از نرم افزار Image tools III شمارش و اندازه گیری شد.نتایجتعداد و اندازه غدد موکوسی و اندازه مژک ها در گروه ختمی نبولایز به طور معنی داری بیشتر از گروه های شاهد، برم هگزین و سرم نمکی نبولایر بود. در گروه ختمی خوراکی نیز این تعداد بیشتر از سه گروه دیگر بوده، ولی این تفاوت از نظر آماری معنی دار نبود.
نتیجه گیری: با توجه به اثرات موکولیتیک بیشتر عصاره گل ختمی نبولایز نسبت به برم هگزین و از طرفی عوارض جانبی داروهای موکولیتیک، استفاده از آن در بیماری های عفونی تنفسی جهت خلط آوری پیشنهاد می شود.
کلیدواژگان: برم هگزین، سیستم موکوسیلیاری، گل ختمی، نای مرغ -
صفحات 62-71مقدمهبررسی اثرات ضدمیکروبی گیاه آویشن شیرازی که از گیاهان دارویی در طب سنتی ایرانی بوده بر باکتری های بیماریزای مواد غذایی مانند اشرشیاکلی 7H: 157O که مسئول شیوع بیماری های غذا زاد و عامل ایجاد هموراژیک کولیت و سندرم همولیتیک اورمیک (HUS) می باشد ضروری به نظر می رسد.هدفبررسی اثر اسانس آویشن شیرازی بر رشد و تولید شیگا توکسین 2 اشرشیاکلی 7H: 157O می باشد.
روش بررسیحداقل غلظت بازدارنده رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتری کشی (MBC) اسانس آویشن شیرازی برای اشرشیاکلی 7H: 157O به روش براث ماکرودایلوشن، تاثیر غلظت های تحت بازدارنده اسانس، بر منحنی رشد باکتری طی 24 ساعت توسط دستگاه اسپکتروفوتومتری و تولید شیگاتوکسین 2 با استفاده از کیت تعیین شد.نتایجدر این مطالعه میزان MIC و MBC اسانس آویشن شیرازی برای باکتری مورد مطالعه به ترتیب 04/0 و 06/0 درصد به دست آمد. مقادیر OD600 طی 24 ساعت مجاورت باکتری با غلظت MIC و غلظت های تحت بازدارنده اسانس در دو دما نشان دهنده تاثیر معنی دار (05/0>p) آن غلظت ها بر رشد باکتری E. coli O157:H7، بوده و مجاورت باکتری با غلظت های مختلف اسانس در دما 35 درجه سانتی گراد باعث کاهش تولید شیگاتوکسین 2 شده و افزایش غلظت اسانس تا 02/0 درصد (معادل 50 درصد MIC) در این دما اثر بازدارندگی بر تولید شیگاتوکسین 2 در این سویه باکتریایی می گذارد.
نتیجه گیریمی توان از این اسانس در غلظت بازدارنده رشد جهت جلوگیری از رشد E. coli O157: H7 و در غلظت های تحت بازدارنده جهت جلوگیری از تولید شیگا توکسین آن در صنایع غذایی استفاده نمود.
کلیدواژگان: آویشن شیرازی، اشرشیاکلی 7H: 157O، شیگاتوکسین 2 -
صفحات 72-81مقدمهآلوئه ورا به واسطه اثرات دارویی متعدد و همچنین کاربرد آن در زمینه های مختلف غذایی، آرایشی و بهداشتی از دیرباز توجه محققان را به خود معطوف داشته است.هدفاین تحقیق به منظور ارزیابی سطوح مختلف زئولیت و شرایط مختلف آبیاری بر رشد رویشی و تغییرات کمی و کیفی ژل در گیاه آلوئه ورا انجام گرفت.روش بررسیاین آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی با اعمال 4 سطح زئولیت 0، 11، 22 و 44 گرم در 5 کیلوگرم خاک گلدان و اعمال 3 سطح آبیاری به صورت آبیاری هفتهای یک بار، دو هفته یک بار و سه هفته یک بار، در 3 تکرار انجام شد. بعد از گذشت 5 ماه صفات مورفولوژیکی، میزان آلوئین برگ و ویتامین C موجود در ژل مورد سنجش قرار گرفت.
نتایجدر بررسی اثرات اصلی و متقابل کاربرد زئولیت و اعمال تیمارهای مختلف آبیاری، صفات مورفولوژیکی مختلف مانند ارتفاع گیاه، تعداد برگ، وزن تر برگ، ضخامت برگ، وزن ژل، نسبت وزن ژل به وزن برگ، بهترین نتایج را با کاربرد 22 گرم زئولیت در 5 کیلوگرم خاک گلدان و آبیاری 3 هفته یک بار نشان دادند. بیشترین میزان ماده موثره آلوئین در تیمار اثرات متقابل 44 گرم زئولیت در 5 کیلوگرم خاک گلدان و آبیاری هفته ای یک بار حاصل شد و بالاترین میزان ویتامین C با کاربرد 44 گرم زئولیت در 5 کیلوگرم خاک گلدان و آبیاری 2 هفته یک بار حاصل شد.
نتیجه گیری: به طور کلی نتایج نشان داد زئولیت نقش موثری در بهبود رشد رویشی و افزایش متابولیتهای ثانویه در گیاه آلوئه ورا در شرایط مختلف آبیاری داراست.
کلیدواژگان: آلوئه ورا، آبیاری، آلوئین، زئولیت، ویتامین C -
صفحات 82-90مقدمهآرتمیزینین، یک متابولیت ثانویه گیاهی است که علیه مالاریای مقاوم به درمان به کار می رود، همچنین خاصیت ضدویروسی و ضد سرطانی آن ثابت شده است. در سال های اخیر تلاش های متعددی برای افزایش تولید آرتمیزینین از طریق کشت بافت صورت گرفته است.هدفدر این پژوهش تاثیر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بر تولید آرتمیزینین در ریشه های مویین درمنه خزری بررسی شد.روش بررسینژاد های A7 و Ar318 آگروباکتریوم رایزوژنز برای القای ریشه مویین استفاده شد. 2 گروه ریزنمونه تهیه شد، در اولین گروه برگ ها از 2 انتها برش یافت (ریزنمونه 1) و در دومین گروه ساقه از ناحیه گره برش یافت (ریزنمونه 2). سوسپانسیون آگروباکتریوم (A7 و Ar318) به محل زخم ریزنمونه های 1 و محل گره در ریزنمونه های 2 تزریق شد. ماهیت تراریختگی ریشه ها با تکثیر ژن rolB و به وسیله واکنش زنجیره ای پلی مراز (PCR) تایید شد. پس از تحریک ریشه های مویین با باکتری استافیلوکوکوس اورئوس، آنالیز کروماتوگرافی گازی (GC) به منظور تعیین مقدار آرتمیزینین تولید شده در ریشه ها انجام شد.
نتایجریشه های مویین 5 الی 10 روز پس از آلودگی با آگروباکتریوم تنها توسط نژاد A7ظاهر شدند. ریشه ها از محل زخم در ریزنمونه های 2 ظاهر شدند ولی ریز نمونه های 1 نکروزه شدند. بالاترین مقدار آرتمیزینین در ریشه های مویین تیمار شده با سوسپانسیون استافیلوکوکوس اورئوس، 133/0 میلی گرم بر گرم وزن خشک محاسبه شد.
نتیجه گیرینتایج نشان داد که فاکتورهای مختلفی مانند منبع ریزنمونه ها و نژاد آگروباکتریوم در القای ریشه موثر می باشند. همچنین باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در تحریک افزایش تولید آرتمیزینین در ریشه های مویین درمنه خزری موثر می باشد.
کلیدواژگان: آرتمیزینین، درمنه خزری، آگروباکتریوم رایزوژنز، استافیلوکوکوس اورئوس، ریشه مویین -
صفحات 91-103مقدمهتاکسول یکی از مهم ترین داروهای ضدسرطان می باشد که تامین آن عمدتا به روش های زیستی وابسته می باشد. ژن 10- داستیل باکاتین III – ا- استیل ترانسفراز (dbat) یکی از ژن های کلیدی مسیر بیوسنتزی تاکسول می باشد و می توان انتظار داشت افزایش بیان آن منجر به افزایش تولید تاکسول در سیستم های زیستی شود.هدفبررسی ویژگی های ژن dbat از سرخدار بومی ایران، آنالیز بیان ژن و تهیه سازه افزایش بیان ژن مذکور.روش بررسیابتدا توالی ژن کلون شد. خصوصیات توالی با استفاده از بررسی های بیوانفورماتیکی مشخص شد. آنالیز بیان ژن در پاسخ به الیسیتور متیل جاسمونات و در زمان های مختلف انجام شد. در نهایت به منظور تهیه سازه افزایش بیان، توالی تحت کنترل پروموتر CaMV35S وکتور pCAMBIA1304 کلون شد.
نتایجمقایسه درجه شباهت توالی مشخص نمود که توالی مذکور بیشترین مشابهت را با توالی Taxus × hunnewelliana نشان می دهد. یک جایگزینی اسید آمینه ای منحصر به فرد در توالی مشاهده شد که بررسی آن نشان داد که تغییر مذکور نمی تواند خصوصیات کلی آنزیم را تغییر دهد و بنابراین آنزیم حاصل یک آنزیم فعال می باشد. آنالیز بیان ژن نشان داد که در پاسخ به متیل جاسمونات سطوح بیان ژن به میزان حداکثر 24 برابر در 12 ساعت پس از تحریک افزایش می یابد. در پایان، درج ژن مذکور در جایگاه مناسب وکتور افزایش بیان توسط آزمون های هضمی مورد تایید قرار گرفت.نتیجه گیریتحریک سرشاخه های بریده گیاه سرخدار می تواند روش جایگزین مناسبی برای کشت های سلولی سرخدار به منظور بررسی های بیان ژن باشد. سادگی، سهولت و حذف مرحله زمانبر کشت های سلولی از مهم ترین مزایای آن می باشد.
کلیدواژگان: سرخدار، تاکسول، همسانه سازی، الیسیتور، افزایش بیان، بیوانفورماتیک -
صفحات 104-116مقدمهاستفاده از ترکیبات طبیعی که خواص ضدمیکروبی دارند، روش جایگزین مناسبی به منظور کنترل میکروارگانیسم های انتقال یافته از مواد غذایی مانند لیستریا مونوسیتوژنز می باشد. از این ترکیبات می توان به اسانس های گیاهی اشاره کرد. یکی از مهم ترین این اسانس ها، اسانس نعناع بوده که در طب پزشکی و نیز به عنوان ماده نگهدارنده طبیعی در مواد غذایی کاربرد زیادی دارد. نایسین نیز معروف ترین پپتید ضدمیکروبی است که بر روی طیف وسیعی از باکتری ها تاثیر می گذارد و به صورت گسترده در مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد.هدفبررسی خواص ضدمیکروبی اسانس نعناع و نایسین در حالت ترکیبی بر روی لیستریا مونوسیتوژنز در سه دما (4، 9 و 14 درجه سانتی گراد)، سه pH(5، 6 و 7) و چهار غلظت نمک (0، 1، 2 و 4 درصد) هدف این مطالعه بود.
روش بررسیتوصیفینتایجپس از آنالیز اسانس 18 ترکیب مختلف در آن شناسایی شد که مهم ترین آنها کاروون (76/78 درصد)، لیمونن (5/11 درصد) و منتون (01/1 درصد) بود. حداقل غلظت مهارکنندگی اسانس نعناع و نایسین به ترتیب μl/ml 160 و IU/ml 320 تعیین شد. بیشترین اثر مهارکنندگی اسانس نعناع و نایسین تحت شرایط اسیدی، دمای بالای گرمخانه گذاری و غلظت های بالای نمک مشاهده شد.نتیجه گیرینتایج این مطالعه نشان می دهد که در تمامی غلظت های مورد مطالعه، اثر ترکیبی آنها منجر به کاهش معنی دار تعداد باکتری می شود.
کلیدواژگان: اثرات ترکیبی، اسانس نعناع، لیستریا مونوسیتوژنز، نایسین -
صفحات 117-125مقدمهامروزه بعضی از داروهای گیاهی بدون انجام آزمایش های استاندارد سم شناسی وارد بازار می شوند و تصور بر این است که داروهای گیاهی فاقد سمیت می باشند، ولی گزارش هایی درخصوص سمیت بعضی از این داروها به چشم می خورد.
هدفهدف از این مطالعه بررسی سمیت کبدی و کلیوی عصاره هیدرو الکلی گیاه مامیران می باشد.
روش بررسیدر این مطالعه 35 سر رت نر نژاد ویستار در 5 گروه هفت تایی انتخاب شدند. گروه کنترل با رژیم غذایی عادی، گروه شاهد با رژیم غذای چرب و گروه های تجربی حیوانات هیپرکلسترولمی شده که به ترتیب دوز حداقلی 100، متوسط 200 و حداکثری 300 میلی گرم بر کیلوگرم از عصاره هیدروالکلی گیاه مامیران (تهیه شده از اطراف باغ های شمال) را به صورت گاواژ دریافت می کنند. بعد از پایان این دوره (21 روزه)، جهت بررسی متغیرهای کبد مثل آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز، آلکالین فسفاتاز، آلبومین، توتال پروتئین و کلیه مانند کراتینین و نیتروژن اوره خون (BUN)، خونگیری انجام شد و اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 17 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایجبین گروه های تحت درمان با عصاره، در مقادیر ALT تغییرات معنی داری مشاهده نشد. AST، آلبومین، توتال پروتئین و کراتینین در دوزهای بالای عصاره افزایش ولی میزان ALP کاهش یافت. BUN در گروه های دریافت کننده عصاره نسبت به گروه شاهد تغییرات معنی داری را نشان نداد. کلسترول در دوز حداقل نسبت به شاهد کاهش معنی داری را نشان می دهد (05/0p≤).نتیجه گیریاز آنجایی که میزان AST، آلبومین و کراتینین در دوز حداکثر عصاره افزایش یافته است به نظر می رسد که عصاره گیاه مامیران بخصوص در دوزهای بالا اثرات سمی روی کبد و کلیه داشته باشد.
کلیدواژگان: مامیران، رت، کبد، کلسترول، کلیه -
صفحات 126-135مقدمهجنس کما (Ferula) از جمله جنس های پرجمعیت خانواده چتریان است که بیش از 130 گونه در جهان دارد و از این بین، 30 گونه در ایران یافت می شود. گیاهان متعلق به این جنس دارای خواص دارویی بوده و در طب سنتی مورداستفاده قرار می گرفت.هدفاین پژوهش به منظور خالص سازی و تعیین ساختمان ترکیبات موجود در عصاره کلروفرمی قسمت های هوایی گیاه Ferula hirtella انجام گرفت.روش بررسیدر این تحقیق گونه F. hirtella از رویشگاه طبیعی خود واقع در آباده فارس جمع آوری شد. عصاره کلروفرمی قسمت های هوایی این گیاه استخراج شد و سپس خالص سازی با ستون کروماتوگرافی انجام گرفت.نتایجبا انجام کروماتوگرافی ستونی برای اولین بار از عصاره کلروفرمی F. hirtella دو کومارین به نام فارنسیفرول C (Farneciferol C) و آملی پرنین (Umbelliprenin) و یک استروئید به نام β- استیگماسترول (β-stigmasterol) جداسازی شد و شناسایی آنها با استفاده از داده های طیفی 1H NMR و 13C NMR انجام گرفت.
نتیجه گیریعمده ترکیبات عصاره کلروفرمی قسمت های هوایی گیاه F. hirtella از دسته کومارین ها می باشند و β- استیگماسترول برای اولین بار در عصاره کلروفرمی این گونه به دست آمد.
کلیدواژگان: Ferula hirtella، آمبلیپرنین، استیگماسترول، چتریان، فارنسیفرول C، کومارین -
صفحات 136-149مقدمهآسیب های سوختگی در کشور های در حال توسعه یک مشکل اساسی می باشد. هدف از این مطالعه تعیین درمان های گیاهی، حیوانی و معدنی زخم های سوختگی بر مبنای طب سنتی سینه به سینه توسط عطاران و فروشندگان دارو های گیاهی در استان مازندران و عوامل مرتبط با آن بوده است.روش بررسیاین مطالعه مقطعی توصیفی است. جامعه مورد مطالعه ما کلیه عطاران و یا فروشندگان داروهای گیاهی استان مازندران بوده و با استفاده از یک پرسشنامه به روش Snow ball نمونه گیری انجام شد. داده های مربوط به مشخصات دموگرافیک تجویزکنند گان گیاهان دارویی، چگونگی درمان سوختگی با استفاده از فرآورده طبیعی، درمان خارش، کنترل درد و سوزش محل سوختگی به روش مستقیم جمع آوری شد و نتایج مورد بررسی و آنالیز قرار گرفت.نتایجدر این تحقیق 29 فرآورده گیاهی و چهار فرآورده حیوانی برای درمان زخم سوختگی توصیه شده بود. نتایج تحقیق نشان داد که 53 نفر (77 درصد) از مشارکت کنند گان برای درمان زخم های سوختگی، فراوردهای طبیعی و داروهای گیاهی را توصیه نمودند. 26 نفر (38 درصد) از عطاران اولین انتخاب فرآورده طبیعی خود را ژل گیاه آلوئه ورا معرفی نمودند. مهم ترین علت مراجعه بیماران، برای دریافت دارو های گیاهی را اعتماد شان به درمان های طب سنتی می دانند.نتیجه گیریدرمانهای طب سنتی شفاهی سینه به سینه، نشان از بستر مناسب شناسایی و توسعه داروهای جدید درمان کننده زخم های سوختگی می باشد و به دلیل کمبود مطالعات کامل فاز های حیوانی و بالینی، اطلاعات کافی برای به کارگیری اکثر فرآورده های معرفی شده وجود ندارد و شناخت ترکیبات گیاهی آنها هم با اهمیت بوده و مطالعه علمی بر روی آنها توصیه می شود.
کلیدواژگان: داروهای گیاهی، زخم سوختگی، طب سنتی ایران، فرآورده طبیعی -
صفحات 150-159مقدمهتاکنون چندین گونه ی متفاوت از جنس Tanacetum در نواحی مختلف ایران گزارش شده است که یکی از آنها، گونه ی sonbolii Mozaff. است. برای استخراج اسانس این گیاه شرایط دمایی و زمان مورد نیاز در روش های استخراج، می تواند در ماهیت اسانس استخراج شده تاثیر گذارد. انتخاب روش مناسب استخراج که منجر به جداکردن اسانسی با ماهیتی هر چه نزدیک تر به اسانس طبیعی گیاه باشد، بسیار حائز اهمیت است.هدفاستفاده از روش استخراج جذبی از فضای فوقانی (HS-SE) در دو شرایط دمایی طبیعی و بالا برای استخراج اسانس گیاه.
روش بررسیاستفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی - طیف سنجی جرمی، به منظور بررسی کیفی و کمی ترکیبات تشکیل دهنده اسانس های استخراج شده در شرایط مختلف (طبیعی و دمای بالا).
نتایجروش تقطیر با آب تعداد ترکیب بیشتری (26 ترکیب در 5/96 درصد کل اسانس) را از گیاه استخراج می کند اما این ترکیبات به لحاظ تعداد، نوع و مقدار مواد با ترکیبات استخراج شده از روش HS-SE در دمای 23 درجه سانتی گراد (6 ترکیب در 6/95 درصد کل اسانس) متفاوت هستند. به طوری که 81 درصد اسانس این گیاه که با روش HS-SE استخراج شده، حاوی مونوترپن های بتا و آلفا پینن است در صورتی که بیشتر از نصف اسانس استخراج شده با روش تقطیر با آب در دمای بالا، سزکویی ترپن های الکلی مانند آلفا کادینول و گلوبولول است.نتیجه گیریاجزای اصلی اسانس استخراج شده از گونه ی sonbolii Mozaff.، با آنچه از دیگر گونه های این جنس گزارش شده، متفاوت است. همچنین، اعمال دما به مدت طولانی منجر به تغییر ماهیت اسانس طبیعی گیاه انتخابی می شود.
کلیدواژگان: Tanacetum sonboli Mozaff، استخراج جذبی از فضای فوقانی (HS، SE)، تقطیر با آب، کروماتوگرافی گازی- طیف سنجی جرمی -
صفحات 160-169مقدمهآنزیم های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکوزیداز در مجاری گوارشی نقش مهمی در فرآیند تبدیل پلی ساکاریدها به گلوکز ایفا می کنند. مهار فعالیت این دو آنزیم یکی از روش های پیشگیری از افزایش گلوکز خون بعد از غذا، در بیماران دیابتی می باشد.هدفدر این مطالعه تاثیر عصاره های مختلف ژل برگ گیاه صبر زرد (Aloe vera L.)، بر مهار آنزیم های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکوزیداز در محیط برون تنی بررسی شد.روش بررسیاز پودر ژل برگ صبرزرد توسط حلال های هگزان، کلروفرم، اتیل استات و متانول فراکسیون های مختلف تهیه شد. اثر بازدارندگی عصاره های به دست آمده بر فعالیت آنزیم های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکوزیداز بررسی شد. در این آزمایش، غلظتی از هر عصاره که برای مهار 50 درصد از فعالیت آنزیم ها مورد نیاز است (IC50) به دست آمد و با مقدار مورد نیاز از آکاربوز، به عنوان کنترل مثبت مقایسه شد.
نتایجنتایج این تحقیق نشان داد که درصد مهارکنندگی عصاره متانولی تام ژل گیاه صبرزرد بر فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز در مقایسه با دیگر فراکسیون ها به صورت معنی داری بیشتر، ولی در مقایسه با آکاربوز کمتر بود. درصد مهاری عصاره متانولی و فراکسیون های اتیل استاتی و متانولی بر فعالیت آنزیم آلفا گلوکوزیداز در مقایسه با دیگر فراکسیون ها و همچنین در مقایسه با آکاربوز به صورت معنی داری بیشتر بود.نتیجه گیریعصاره تام متانولی ژل برگ گیاه صبرزرد اثر مهاری قوی تری روی آنزیم های آلفا آمیلاز و آلفا گلوکوزیداز در مقایسه با فراکسیون های هگزانی، کلروفرمی، اتیل استاتی و متانولی داشت.
کلیدواژگان: صبرزرد، آلفا آمیلاز، آلفا گلوکوزیداز، دیابت، مهار آنزیم -
صفحات 170-184مقدمهخرفه گیاه دارویی ارزشمندی است و بررسی تغییرات عملکرد کمی و فیتوشیمیایی آن در شرایط خشکی ضروری می باشد.هدفبررسی تاثیر کود نیتروژن بر عملکرد کمی و محتوی روغن بذر گیاه خرفه تحت خشکی و بررسی امکان جایگزینی کود زیستی با کود شیمیایی.روش بررسیاین تحقیق در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه شاهد در سال 1391 به صورت اسپلیت پلات در قالب بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار اجراشد. آبیاری به عنوان عامل اصلی در سطوح 3±50، 3±100 و 3±150 میلی متر تبخیر از تشتک تبخیر و همچنین کاربرد کود به عنوانعامل فرعی در سطوح شاهد (بدون مصرف کود)، مصرف250 کیلوگرم اوره، مصرف تلفیق 125 کیلوگرم کود شیمیایی اوره + 5/2 لیتر کود زیستی نیتروژن و 5 لیتر در هکتار کود زیستی نیتروژن بودند.
نتایجتیمارهای خشکی و کودی بر ارتفاع بوته، وزن تر برگ، ساقه، وزن تر کل، وزن خشک برگ، ساقه، وزن خشک کل، عملکرد دانه، محتوی نسبی آب (RWC)، محتوی روغن دانه و عملکرد روغن دانه تاثیر معنی داری داشته است (01/0≥p). بیشترین عملکرد کمی و کیفی خرفه از تیمار تلفیقی کودی و آبیاری مطلوب (3±50) میلی متر تبخیر و کمترین عملکرد کمی و کیفی خرفه نیز از تیمار شاهد و تنش شدید (3±150) میلی متر تبخیر حاصل شد. به کارگیری تیمار تلفیق کودی تحت آبیاری مطلوب سبب افزایش محتوی روغن (23 درصد) نسبت به شاهد شد.
نتیجه گیریخشکی سبب کاهش عملکرد کمی و محتوی روغن بذر خرفه شد. با کاربرد تلفیق تیمار کود زیستی نیتروژن (نیتروکسین) و اوره، میزان عملکرد کمی و کیفی گیاه خرفه بیشتر شد. همچنین می توان با کاهش مصرف کودهای شیمیایی و امکان جایگزینی کودهای زیستی در راستای کاهش آلودگی زیست محیطی گام برداشت.
کلیدواژگان: Portulaca oleracea L، _ درصد روغن، عملکرد روغن، کم آبی، کود زیستی نیتروژن -
صفحات 185-198مقدمهگیاه Nepeta pogonosperma از خانواده نعناع (Labiatae)، یکی از گونه های پونه سای انحصاری ایران (در منطقه الموت) می باشد. ترکیبات گزارش شده از جنس پونه سا شامل فلاونوئیدها، ایریدوئیدها، فنل ها و دی ترپن ها می باشند. گیاهان این جنس معطر بوده و اثرات آنتی اکسیدانی، ضدمیکروبی، حشره کشی، ضدالتهابی، ضددردی و ضداضطرابی دارند، همچنین در طب سنتی به دلیل داشتن اثرات خلطآور، ضدعفونیکننده، ضدسرفه، ضدآسم و تببر استفاده میشوند.هدفهدف از این مطالعه بررسی ترکیبات شیمیایی اسانس و اثرات آنتی اکسیدانی، محتوای تام فنلی و فلاونوئیدی عصاره گیاهNepeta pogonosperma در زمان گلدهی می باشد.روش بررسیمحتوای تام فنلی و فلاونوئیدی گیاه به روش رنگ سنجی اندازه گیری شد. ظرفیت آنتی اکسیدانی عصاره گیاه به وسیله روش های روبش رادیکال های آزاد DPPH و ABTS و قدرت آنتی اکسیدانی - احیاءکنندگی فریک (FRAP) مورد ارزیابی قرار گرفت. اسانس به روش تقطیر با آب به دست آمد و با کروماتوگرافی گازی و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی مورد بررسی قرار گرفت.نتایجعصاره دارای محتوای تام فنلی بیشتری نسبت به محتوای تام فلاونوئیدی بود. عصاره متانولی اثر روبش رادیکال DPPH متوسطی (IC50 زیر 200 میکروگرم در میلی لیتر) از خود نشان داد. 50 ترکیب که جمعا 95/95 درصد ترکیبات اسانس را شامل می شدند، شناسایی شدند. ترکیبات اصلی تشکیل دهنده اسانس گیاه شامل 8،1 - سینئول و 7aα، 7α، 4aα- نپتا لاکتون بودند.
نتیجه گیری: نتایج به دست آمده نشان می دهند که عصاره گیاه N. pogonosperma دارای اثرات آنتی اکسیدانی بوده و می تواند به عنوان منبع بالقوه آنتی اکسیدان های طبیعی برای درمان برخی بیماری ها درنظر گرفته شود. جهت شناسایی ترکیبات شیمیایی فعال گیاه و ارزیابی های بیولوژیک جامع تر تحقیقات بیشتری ضروری می باشد.
کلیدواژگان: Nepeta pogonosperma، اثرات آنتی اکسیدانی، ایران، ترکیبات اسانس، خانواده نعناع
-
Pages 1-12Persian poppy or great scarlet poppy (Papaver bracteatum Lindl.) is proposed as a new source of raw material for codeine production and addiction treatment. This species as a native plant is growing in North and West of Iran. As for possible of illegal cultivation of opium poppy, cultivation of Persian poppy in Iran was associated with restrictions and despite the being abundant biodiversity of this plant in Iran, this plant was not considered yet. However, Persian poppy is lacking in morphine and rich in the baine. It has appropriate potential for domestication, mass production, and industrial processing as a valuable medicinal plant. For this reason, in this study was investigated kind of traits in this plant.Keywords: Papaver bracteatum Lindl., Alkaloid, Thebaine
-
Pages 13-24The use of medicinal plants for the treatment of acne and other infectious skin diseases is very common. Here، pharmacological studies on the medicinal plants which may be effective in the treatment of acne and infective skin diseases published in the databases PubMed and Scopus from the beginning of the year 1980 to the end of April of the year 2013 have been searched and discussed. Keywords including medicinal plants، herbs، botanicals، phytomedicine، phytotherapy، herbal therapy and herbal medicine with dermatology، skin، acne vulgaris، antibacterial، antiviral، antifungal and antimicrobial were entered in the databases. Totally 56 articles concerning clinical and nonclinical studies were found. Afterward، the quality of each study was determined. Examples of such plants include Vitex agnus-castus، Ocimum gratissimum، Aloe vera، Solanum dulcamara، Commiphora mukul، Mahonia aquifolium، Melaleuca alternifolia، species of the genus Eucalyptus، Camellia sinensis and Allium sativum. Medicinal plants can have an important role in the treatment of acne and other infectious skin diseases. However، scant studies have been conducted in this field so far and more studies especially on the efficacy and safety of the plants’ clinical use in humans are needed.Keywords: Acne, Infectious diseases, Medicinal plants, Skin
-
Pages 25-39BackgroundSilymarin، extracted from the seeds of milk thistle (Silybum marianum (L.) Gaertn) is mostly used for liver disease treatment. Hairy root cultures derived from S. marianum are able to produce silymarin.ObjectiveElicitation of hairy root cultures is an important strategy for improving the production of secondary metabolites. The elicitors could be changed metabolite biosynthesis pathway and are useful for study of cell signaling pathway.MethodsIn this study after preparation of S. marianum hairy root cultures، the effects of various levels of Fusarium oxysprum and Phytophtora meloni extract (0، 10 and 20 mg 50 ml-1 culture) in 4 different exposure times (0، 24، 48 and 72 h) have been investigated on flavonolignans production. The flavonolignans were analyzed by High Performance Liquid Chromatography method.ResultsOur results showed that hairy root cultures of S. marianum were consisted of a large number of flavonolignans including silychristin، silydianin، silybin، isosilybin and taxifolin. The highest production of silymarin (0. 32 mg g-1 DW) was observed in F. oxysprum elicited root cultures (10 mg/50 ml culture) after 72h (2. 28- fold that of the control). In Ph. meloni treated root cultures (20 mg/50 ml culture)، the maximum silymarin production (0. 13 mg g-1 DW) was obtained after 72 h (1. 9- fold that of the control).ConclusionIn this experiment it has been concluded that hairy root cultures of S. marianum are susceptible to elicitation by fungal elicitors and is useful for efficient large-scale production of silymarin by hairy root cultures of S. marianum.Keywords: Silybum marianum, Elictation, Fungal extract, Hairy root, Silymarin
-
Pages 40-53BackgroundFennel (Foeniculum vulgar) is a medicinal plant species in the Apiaceae family with culinary and medicinal uses.ObjectiveThis study was conducted to evaluate the effects of enzymatic digestion of PCR product in improvement of the efficiency of RAPD markers.MethodsNine RAPD primers were used to amplify the genomic DNA of fifteen accessions of Fennel. Following amplification، a part of PCR products was digested with two restriction enzymes (EcoRI and MseI). Both of digested and undigested PCR products were separated on agarose gel electrophoresis. The accessions were grouped by cluster analysis and polymorphic information content index was calculated for each marker. Also percentage and component of essential oil were indicated by GC/MS analysis.ResultsThe comparison of banding patterns of digested and undigested PCR products revealed that digestion of RAPD-PCR product using a four base cutter enzyme such as Mse I shows a higher level of polymorphism as compared to standard RAPD. Cluster analysis based on data obtained by modified RAPD classified accessions more suitable as compared to standard RAPD data. There was no correlation between genetic diversity and metabolic yield.ConclusionRestriction enzymes have enormous potential to improve the efficiency of RAPD markers in evaluation of genetic diversity across genome.Keywords: Foeniculum vulgar, Enzymatic digestion, Essential oil, Genetic diversity, RAPD
-
Pages 54-61BackgroundAlcea sulphurea (A. S) with various drug effects، especially on mucociliary system as dilutor drug and sputum collection is known.ObjectiveThis study examined the comparative effects of A. S and Bromhexine HCL (B. H) on mucociliary system chicken trachea.MethodsIn this experimental study 30 Leghorn chickens were randomly divided into five groups of six. One group was considered as Control and the other four groups during 12 days received oral B. H، oral A. S extract، nebulas normal saline and Nebulized A. S extract respectively. After 12 days the chicks were killed and the biopsy samples from the middle tracheal were taken for histopathology study using PAS methods under Light microscopy. Finally Image tools III Software were used for counting of size and number of mucous glands and cilia.ResultsResults of the analysis of data showed a significant increase of number and the size of mucous glands، also the size of cilia in Nebulized A. S group in comparison to Control group، oral B. H، normal saline. The oral A. S extract group showed the increase in numbers and sizes of cilia and mucous glands but they weren’t significant.ConclusionAccording to more mucolytic effects of A. S extract than Bromhexine HCL and side effects for drugs mucolytic is recommended to be used that respiratory and inflammatory diseases of the A. S extract.Keywords: Alcea sulfueae, Bromhexine HCL, Chicken trachea, Mucociliary system
-
Pages 62-71BackgroundZataria multiflora Boiss. is one of the Iranian traditional spices and it has antimicrobial effect on the pathogenic bacteria which are agents for some current foodborne intoxications.ObjectivesThe present study was conducted to evaluate the antimicrobial activity of Zataria multiflora Boiss. Essential oil on Escherichia coli O157: H7.MethodsMinimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) of Zataria multiflora Boiss. essential oil (EO) for Escherichia coli O157: H7 at 35°C، the effect of subinhibitory concentrations of EO on growth curve of bacteria up to 24 hours at 25 and 35°C and also production of shigatoxin 2 (Stx2)، at 35°C has been determined.ResultsMIC and MBC of EO which have been evaluated were 0. 04 and 0. 06%، respectively the effect of subinhibitory concentrations of EO on bacterial growth curve during 24 hours has been determined by spectrophotometer device at 25 and 35°C and also production of shigatoxin 2 (Stx2)، at 35°C has been determined. Subihibitory concentrations of EO، significantly، decreased the production of Stx2 at 35°C in a dose dependent manner.ConclusionThe results showed that Zataria multiflora Boiss. essential oil had inhibitory effect on Escherichia coli O157: H7and it can be used as a natural preservative in food industry.Keywords: Zataria multiflora Boiss., Escherichia coli O157:H7, Shigatoxin
-
Pages 72-81BackgroundResearchers'' attention has been focused on Aloe vera for a long time due to the numerous medicinal effects of this plant and its application in various fields of food، cosmetic and hygienic industries.ObjectiveThis study was conducted to evaluate the different levels of Zeolite and irrigation conditions on vegetative growth and quantitative and qualitative changes in plant gel.MethodsIt is based on a factorial randomized complete block design with 4 levels of Zeolite in soil and 3 levels of irrigation، in 3 replications. After 5 months، morphological traits were measured. Also the amount of aloin in leaf and vitamin C in the gel were measured.ResultsThe best results of morphological traits were obtained with 22 g Zeolite treatment in 5 kg pots of soil and 21 days irrigation. The highest amount of aloin was observed in 44 g Zeolite treatment in 5 kg pots of soil with 7 days irrigation. The highest amount of vitamin C was obtained in 44 g Zeolite treatment in 5 kg pots of soil with 14 days irrigation.ConclusionThe overall results showed that zeolite plays an important role in promoting growth and increasing secondary metabolites in plant Aloe vera under different irrigation.Keywords: Aloe vera L., Aloin, Irrigation, Vitamin C, Zeolite
-
Pages 82-90BackgroundArtemisinin is an important plant secondary metabolite with anti-malaria، anti-viral and anti-cancer properties. In recent years many efforts have been made to improve artemisinin production through plant tissue culture (such as hairy roots).ObjectiveIn this study، the effects of Stephylococcus aureus on artemisinin production in hairy roots of Artemisia annua were investigated.MethodsAgrobacterium rhizogenes; strains A7 and Ar318 were used for the root induction. Two explants types were prepared، the first was leaf explants cut from both side (explant 1) and the second was، stems which cut from node (explant 2). The bacterial suspensions (A7 and Ar318) were inoculated at the wounding site of explants 1 and node explants 2. Transgenic nature of hairy roots was confirmed by amplification of rolB gene in polymerase chain reaction (PCR). Gas chromatography (GC) was conducted to determine artemisinin production.ResultsAbout 5 to 10 days after inoculation by A7، hairy roots were appeared at the wounding sites of explants 2. Strain Ar318 could not induce any hairy roots. Also، after treatment with Agrobacterium suspensions، hairy roots were not induced in the explants 1 and explants were necrotic. The artemisinin content in the hairy roots treated with S. aureus suspension was 0. 063، 0. 133، 0. 046 and 0. 043 mg/g DW، respectively.ConclusionResults show that various factors such as type of explants and Agrobacterium strains were effective in hairy roots induction. It seems that Stephylococcus aureus is stimulating the production of artemisinin in hairy roots of Artemisia annua.Keywords: Artemisia annua L., Agrobacterium rhizogenes, Artemisinin, Hairy roots, Stephylococcus aureus
-
Pages 91-103BackgroundTaxol is one of the most important anticancer agents that its supply mainly depends on biological processes. 10 - deacetyl baccatin III- O- acetyl transferase (dbat) gene is one of the key genes in Taxol biosynthetic pathway and it is expected that overexpression of this gene would result in an increased production of taxol in biological systems.ObjectiveInvestigation of dbat gene characteristics from Iranian endemic yew، Gene expression analysis and Construction of overexpression vector for this gene.MethodsFirst، sequence of the gene was cloned and then، sequence characteristics identified with Bioinformatics analysis. Gene expression analysis was performed under methyl jasmonate elicitation in several time-courses. Finally in order to construct overexpression vector، the sequence was cloned under the control of the CaMV35S promoter in to pCAMBIA1304.ResultsComparison of sequence similarities indicated that this sequence is most similar to Taxus × hunnewelliana. There was one unique amino acid substitution and investigating substituted amino acid revealed that، this replacement can not change overall characteristics of the enzyme and thus it would result in a functional enzyme. Analysis of gene expression showed that in response to methyl jasmonate، gene expression levels increased to maximum rate up to 24 times at 12 hours after elicitation. Finally gene insertion in suitable site of overexpression vector، confirmed by digest with restriction enzymes.ConclusionElicitation of shoot cuttings of Taxus would be a suitable alternative for Taxus cell cultures in gene expression analysis. Simplicity، feasibility، and deletion of time-consuming processes of cell culture are its main advantages.Keywords: Taxus, Bioinformatics, Cloning, Elicitor, Gene Overexpression, Taxol
-
Pages 104-116Natural biopreservative are as alternative approach for controlling growth of foodborne microorganisms such as Listeria monocytogenes. Essential oils (EOs) possess antibacterial properties. Mentha is one of the most common aromatic plants that widely used as medicinal and biopreservative in foods. Nisin a well known antibacterial peptide to effectively antagonize a broad spectrum of bacteria، and is widely used as preservative in foods.ObjectiveThe aim of this work was to investigate of the antimicrobial efficacies of nisin and Mentha spicata essential oil in combination against Listeria monocytogenes. The effects of different temperatures (4، 9 and 14°C)، pH (5، 6 and 7) and NaCl concentrations (0، 1، 2 and 4%) were determinate.MethodsDescription study.ResultsEssential oil content of M. Spicata had 18 components. The dominant active components were carvone (78. 76%)، limonene (11. 50%) and menthol (1%). Minimum inhibitory concentrations for the essential oil and nisin were 160µl/ml and 320IU/ml، respectively. A synergy of low pH values، high temperatures and high NaCl concentrations was observed.ConclusionOur results found that the combination effects of M. Spicata and nisin in all experimental concentrations significantly reduced the numbers of L. monocytogenes.Keywords: Combination effects, Listeria monocytogenes, Mentha spicata, Nisin
-
Pages 117-125BackgroundThe People believe that herbal medicines are not toxic، but the toxicity of these drugs are reported to be seen.ObjectiveTherefore، the aim of this study was to evaluate hepatic and renal toxicity is Chelidonium majus hydroalcoholic extract.MethodsIn this study، 35 male Wistar rats were divided into 5 groups (n=7)، control group with normal diet and sham group with fat diet and experimental groups of animals hypercholesterolemia that received the minimum dose of 100، averaged 200 and maximum dose of 300 mg/kg hydroalcoholic extract Chelidonium majus (that collected from farms in the North of the country) by gavage. After this Period (21 days)، blood samples were drawn and levels of liver alanine aminotransferase (ALT)، aspartate aminotransferase (AST)، alkaline Phosphatase (ALP)، albumin and total Protein as well as renal creatinine and blood urea nitrogen (BUN) were measured. The data obtained were analyzed using SPSS version 17.ResultsThe ALT was not seen any significant changes between the groups treated with the extract. AST، albumin، total Protein and creatinine increased، but the amount of ALP decreased significantly in high dose of extract. BUN in groups receiving the at least extract dose was not shown any significant changes compared to the control group but Cholesterol had a decreased significant changes at same dose compared to the control group (p<0. 05).ConclusionSince the amount of AST، albumin and creatinine extract the maximum dose is increased، especially at doses appear to extract Chelidonium majus have high toxic effects on the liver and kidneys.Keywords: Chelidonium majus, Cholesterol, Kidney, Liver, Rats
-
Pages 126-135BackgroundFerula is a genus of about 130 species of flowering plants in the family Umbelliferae، of which 30 species are found in Iran. Many species of this family possess medicinal qualities and have long been used in traditional medicine.ObjectiveThis research aims to isolate، separate and determine the structure of the compounds found in the chloroform extract of the aerial parts of Ferula hirtella.MethodsWe collect F. hirtella form the site of its natural habitat in Ābāde، Fars Province. The chloroform extract of the aerial parts is derived and then mixture separation using Column chromatography is performed.ResultsUsing Column chromatography purification methods، we were able to separate، for the first time، two coumarins، Farneciferol C and Umbelliprenin، and a steroid compound، β-stigmasterol from the chloroform extract of the F. hirtella which were identified using C NMR and H NMR spectral data.ConclusionA majority of the compounds found in the chloroform extract of the aerial parts of F. hirtella are coumarins. Separation of β-stigmasterol from the chloroform extract of this genus was achieved for the first time.Keywords: Ferula hirtella, Coumarin, Farneciferol C, Umbelliferae, Umbelliprenin, β, stigmasterol
-
Pages 136-149BackgroundA Burn injury is a major health problem in the developing countries. Various treatments were applied for treatment of burn wounds by Iranian traditional medicine for thousands of years ago.ObjectiveThe purpose of this study was to evaluate the natural products based on treatment of burn wounds by herbalists or herbal medicine vendors in the Mazandaran province.MethodsThis research was a cross-sectional study; and all herbalists or herbal medicine vendors were enrolled in this study. Snow ball sampling method was used with a questionnaire. Demographic data، methods of treatment for wounds، itching and pain were collected. The results were analysised.ResultsIn this study، 29 herbal and 4 animal based products were recommended by herbal medicine vendors for treatment of burn wounds. The results showed that 77 percent of respondents to treatment of burn wounds by natural products were recommended. Aloe Vera gel was the first choice for treatment of burn that was recommended by the herbalists.ConclusionThese results are interesting to find new drugs for treatment of burn wound healing with regards to Iranian traditional medicine. Since there are limited animal and clinical studies for approval of these natural products، future studies are needed for assessment of these traditional medicines for treatment of burn injuries.Keywords: Burn wound, Herbal medicine, Herbalists, Iranian Traditional medicine, Natural products
-
Pages 150-159BackgroundTanacetum sonbolii Mozaff. is an endemic species of Tanacetum growing in Iran، west Azerbaijan. The composition of its essential oil can be varied due to conditions of selected extraction method. Thus، the selection of suitable extraction method is very effective to obtaine essential oil in native state.ObjectiveThe purpose of this study is to apply head space sorptive extraction method at ambient and high temperature condition for essential oil extraction of Tanacetum sonbolii Mozaff.MethodsThe compositions of extracted essential oils were investigated using gas chromatography-mass spectrometry. Also، solvent، temperature and time of desorption step and time of sorption step that influence on extraction efficiency were optimized.ResultsResults indicated that temperature of extraction method had significant effects on essential oil content. Using hydrodistillation method، 26 components، representing 96. 5% of the oil were indentified but only 6 compounds (95. 6% of the oil) were found in essential oil using HS-SE at real condition (23 C). Comparison of the major components percent levels of essential oils were shown that 81% of HS-SE essential oil is - and -pinene. While using hydrodistillation method، about 50% of essential oil is sesquirerpenes such as -cadinol and globulol.ConclusionThe sampling of essential oils at 23C by HS-SE compared to conventional extraction methods at high temperature (such as hydrodistillation) caused to have different extractions results.Keywords: Tanacetum sonboli Mozaff, Gas chromatography, Mass spectrometry, Head space sorptive extraction, Hydrodistillation
-
Pages 160-169BackgroundIntestinal α-glucosidase and α-amylase are two carbohydrate-hydrolysing enzymes that play a key role in conversion of disaccharide to glucose. Inhibition of these two enzymes provides a therapeutic option for treatment of postprandial hyperglycemia in diabetic patients.ObjectiveThe aim of the current study was to evaluate the inhibitory effects of different Aloe vera L. extracts against α-amylase and α-glucosidase in vitro.MethodsAloe vera L. leaf was collected from the Institute of Medicinal Plants farm and several extracts were prepared by n-hexane، chloroform، ethyl acetate and methanol solvents. The inhibitory effects of the extracts were tested on α-amylase and α-glucosidase enzyme separately. In this experiment، the minimum concentration of the extract required for 50% inhibition of enzyme activity (IC50)، was obtained and compared with acarbose as a positive control.ResultsThe results showed that total methanol extract of Aloe vera L. leaf had significantly (p<0. 001) higher α-amylase inhibitory (28. 2 ± 1. 3 µg/ml) effect than other solvent fractions but lower than acarbose (25. 4 ± 1. 9 µg/ml). Furthermore total methanol extract and solvent fractions of methanol and ethyl acetate of Aloe vera L. leaf had significantly (p<0. 001) higher inhibitory effect on α-glucosidase enzyme activity (2. 3 ± 0. 1 µg/ml، 2. 7 ± 0. 1 µg/ml، 3. 4 ± 0. 1 µg/ml، respectively) than other solvent fractions as well as compared with acarbose (5. 8 ± 0. 6 µg/ml).ConclusionTotal methanol extracts of Aloe vera L. leaf has strong α-amylase and α-glucosidase inhibitory activity than chloroform، n-hexane، chloroform، ethyl acetate and methanol solvent fraction.
-
Pages 170-184BackgroundPurslane is a valuable medicinal plant and study of quantity yield and phytochemical changes of them in drought is necessary.ObjectiveDetermining the effects of nitrogen chemical and biofertilizers on quantity yield and oil content of purslane herb under drought stress and feasibility of replacing chemical fertilizers with biological fertilizers.MethodsThis experiment was done in the Research farm of Shahed University in 2012 on the base of split-plot experiment in a randomized complete block design (RCBD) with three replications. The irrigation as main factor in levels of 50±3 mm، 100±3 mm and 150±3 mm of evaporation pan and also application of nitrogen fertilizers as subsidiary factor in levels including control (without fertilizer use)، about 250 kg/ha fertilizer of urea، incorporation of about 2. 5 L/ha of biological fertilizer with 120 kg/ha of chemical fertilizers nitrogen about 2. 5 L/ha and biological fertilizer of nitrogen about 5 L/ha were considered.ResultsThe treatments of drought and fertilizers had significant effects on plant height، fresh weight of leaf، stem، total fresh weight، dry weight of leaf، stem، total dry weight، grain yield، relative water content (RWC)، oil content of grain and oil yield (p≤0. 01). The highest quality and quantity yield of purslane were obtained on combined treatments of fertilizer and optimal irrigation (3 ± 50) mm evaporation and also the smallest amount of quality and quantity yield of purslane was achieve at control treatment and Severe stress (3 ± 150) ml m evaporation pan. Conjunctive use of bio-fertilizer and chemical treatments under optimum irrigation treatment was increased the oil content about 23% compared to the control.ConclusionDrought was reduced yield and seed oil content purslane. Conjunctive use of nitrogen bio-fertilizers (NitroxinR) with chemical urea increased yield and quality of Purslane plant. Therefore، the biofertilizers can be an alternative to replacing chemical fertilizers for increasing Purslane production which is in order to minimize of environmental pollution.Keywords: Portulaca oleracea L., Drought stress, Nitrogen bio, fertilizer, Oil content, Oil yield
-
Pages 185-198BackgroundNepeta pogonosperma Jamzad & Assadi (Labiatae) is one of the endemic Nepeta species in Iran (Alamut region). Flavonoids، iridoids، phenols and dierpenes have previously been reported in some Nepeta species. Genus of Nepeta have essential oil and antioxidant، antimicrobial، insecticidal، anti-inflammatory، antinociceptive and anxiolytic activities and also used in folk medicine because of their expectorant، antiseptic، antitussive، antiasthmatic and febrifuge effects.ObjectiveThe purpose of this study was to evaluate chemical composition of the essential oil and antioxidant activities، total phenol and flavonoid content of the extract of N. pogonosperma in the flowering stage.MethodsTotal phenol and flavonoid contents of the species were measured using colorimetric methods. The total antioxidant capacity was determined by the followingMethodsABTS and DPPH free-radicals scavenging and ferric reducing/antioxidant power (FRAP). Essential oil was extracted by hydrodistillation and was analyzed by GC and GC/MS.ResultsThe extract possessed a higher concentration of total phenol than total flavonoid content. Methanol extract showed moderate DPPH scavenging activity (IC50 < 200 μg/ml). Fifty constituents were found representing 95. 95% of the essential oil. The main constituents of the essential oil were 1،8-cineole and 4aα،7α،7aα-nepetalactone.ConclusionThe present results demonstrate that N. pogonosperma extract exhibits antioxidant activity and may serve as potential source of natural antioxidants for treatment of some diseases. Further investigations are necessary for chemical characterization of the active compounds and more comprehensive biological assays.Keywords: Nepeta pogonosperma, Antioxidant activities, Essential oil composition, Iran, Labiatae